03195014547

support@vira-novin.com

اصفهان، ملکشهر، خ مفتح

مجتمع بلکا، واحد 3

طراحی شبکه – اجرای شبکه

طراحی شبکه و اجرای شبکه از مهم ترین قسمت ها در راه اندازی شبکه است. برای داشتن یک شبکه با کارکرد عالی و کمترین مشکلات نیاز است تا طراحی و اجرای شبکه به بهترین شکل ممکن انجام شود. در این مقاله به بررسی طراحی و اجرای شبکه میپردازیم.

درصورتیکه تمایلی به خواندن متن ندارید میتوانید پادکست زیر را گوش دهید.

طراحی شبکه

طراحی شبکه داشتن طرح و برنامه ای مشخص برای راه اندازی یک شبکه و پیش نیاز آن است. داشتن یک طراحی مناسب باعث میشود تا مشکلاتی که ممکن است در هنگام اجرای شبکه و راه اندازی آن و یا اجرای دوربین مدار بسته داشته باشیم به حداقل برسد. هزینه ها به حداقل برسد ، پیچیدگی های اجرای شبکه کاهش یابد و شبکه ای مطمئن و امن داشته باشیم. طراحی شبکه و اجرای شبکه را میتوان اولین قدم در نصب و راه اندازی شبکه دانست.

طراحی شبکه شناخت مباحث فنی و تجاری هر سازمان، شناخت هدف سازمان از ایجاد شبکه، سرویس ها و خدمات مورد نیاز، پروتکل های مورد نیاز، گستره شبکه و تعداد اجزا و کاربران آن، طراحی زیرساخت و به طور کلی، تمام فعالیت هایی که تا قبل از اجرای شبکه انجام میشود را شامل میشود.

طراحی شبکه کامپیوتری

چرخه حیات شبکه

چرخه حیات شبکه استانداردی است که اصول طراحی شبکه کامپیوتری و اجرای یک شبکه را آموزش می دهد. چرخه حیات در واقع قدم ها و اقدامات لازم برای راه اندازی یک شبکه از طرح تا اجرا را نشان میدهد و همینطور اقدامات لازم برای ارتقا شبکه را نشان میدهد.

چرخه PPDIOO

طراحی شبکه اجرای شبکه

چرخه PPDIOO یکی از معروفترین مدل های چرخه حیات شبکه است که توسط سیسکو معرفی شده است. PPDIOO مخفف Prepare, Plan, Design, Implement, Operate, and Optimize است که به معنی اماده‌سازی، برنامه‌ریزی، طراحی، پیاده‌سازی، عملیات و بهینه‌سازی می باشد. این چرخه راه اندازی و ارتقا شبکه را مستلزم شش قدم کلی می داند.

آماده سازی: در این مرحله از طراحی شما نیازهای کلی، اهداف و استراتژی های کلی سازمان را مشخص می کنید و وضعیت فعلی سازمان را بررسی می کنید.

برنامه ریزی: با جمع آوری اطلاعات و شناخت دقیق نیازهای هر شبکه ، اقدام به برنامه ریزی برای طراحی و اجرا خواهید کرد.

طراحی: این مرحله یعنی از اطلاعات جمع آوری شده برای طراحی شبکه های کامپیوتری ، نوع اتصالات، پروتکل ها و … استفاد می شود.

پیاده سازی: پیاده سازی شامل اجرای برنامه ها و انجام زیرساخت شبکه است. در پیاده سازی طرح شبکه و نقشه شبکه که در مرحله قبل آماده شده است به اجرا می رسد. پیاده سازی از مهم ترین مراحل اجرای شبکه است.

عملیات: در این مرحله بررسی می شود که فرایند شبکه و اجرای آن بدون هیچ مشکلی انجام شود .

بهینه سازی: با بررسی عملیات و فرایند شبکه، مشکلات احتمالی در شبکه شناسایی میشود و برای برطرف کردن آنها اقدام به بهینه سازی می شود.

مدل های دیگری از چرخه حیات شبکه نیز وجود دارد مانند چرخه حیات شبکه PBM و چرخه حیات شبکه NDLC که هر کدام مراحل و اقدامات خاص خود را دارند. اما همانطور که گفته شد معروفترین مدل چرخه حیات مدل PPDIOO هست.

طراحی شبکه های کامپیوتری

اصول طراحی

  • شناخت الزامات، اهداف و محدودیت ها

گام اول در طراحی شبکه های کامپیوتری شناخت الزامات، اهداف و محددیت ها است. الزامات و اهداف تجاری یک سازمان میتواند مواردی مثل : کاهش هزینه ها، بهبود تجربه کاربر، اجرای آیین نامه جدید، و … باشد. بعد از آن نوبت به شناخت الزامات فنی است. الزامات فنی فعالیت هایی از جمله: الزامات امنیتی، پروتکل های خاص، پهنای باند و … است که برای هر سازمان با توجه به اهداف آن تعیین میشود.

یکی دیگر از نکات مهم در این مرحله شناخت محدودیت ها مخصوصا محدودیت های مالی است و طراح شبکه باید با توجه به بودجه، مناسب ترین طرح را با بهترین اجزا و زیر ساخت ارائه دهد.

  • بررسی وضعیت فعلی شبکه

حتما قبل از طراحی شبکه های کامپیوتری باید وضعیت فعلی آن شبکه بررسی شود. زیر ساخت ها، جریان داده ها، امنیت شبکه و چیدمان فیزیکی بررسی شود. بررسی فعلی شبکه باعث میشود تا از داشته ها آگاهی یافت و بتوان با توجه به آنها اقدام به طراحی نمود.

  • توپولوژی شبکه

توپولوژی شبکه در واقع بیانگر طراحی منطقی شبکه است. در طراحی فیزیکی شبکه اقداماتی نظیر اجرای کابل مسی و فیبر نوری، خنک کننده ها، چیدمان رک، تعداد پورت سویچ و … قرار دارد. ولی در طراحی منطقی ، آدرس دهی آی پی ها، جریان داده و توپولوژی از موارد مهم هستند.

  • انتخاب سخت افزار و نرم افزار

یکی دیگر از قدم های مهم در خدمات طراحی و اجرای شبکه های کامپیوتری انتخاب سخت افزار و نرم افزار های شبکه است. انتخاب سخت افزار و نرم افزار در شبکه بستگی به موارد زیادی دارد، مهم ترین عامل در انتخاب آنها، شناخت اهداف و الزامات ومحدودیت های سازمان است. این قدم احتیاج به نیرویی خبره با تجربه بالا دارد تا در حین کاهش هزینه ها ، شبکه حداکثر کارایی ممکن را داشته باشد.

  • برنامه ریزی برای اجرای شبکه

با آماده شدن طراحی و نقشه شبکه، باید اقدام به برنامه ریزی مناسب برای اجرای شبکه کرد. در این مرحله باید برنامه و طرحی مناسب برای استقرار زیر ساخت، راه اندازی و اجرا و رفع اشکالات احتمالی داشت.

طراحی شبکه با مدل سه لایه ای یا سلسله مراتبی (Hierarchical Network Design)

طراحی شبکه سه لایه ای

در مدل سه لایه ای شبکه از لحاظ مقیاس به سه دسته تقسیم میشود.

شبکه کوچک : شبکه ای با کمتر از 200 کاربر

شبکه متوسط: شبکه ای با 200 تا 1000 کاربر

شبکه بزرگ : شبکه ای با بیش از 1000 کاربر

در این روش از طراحی شبکه سیسکو اصولی در هر سه لایه وجود دارد که بر طراحی خوب و اصولی بسیار تاثیر می گذارد.

  • Hierarchy یا سلسله مراتب: این طراحی به صورت لایه بندی است و کمک می کند تا طراحی، و عیب یابی شبکه به راحتی انجام گیرد.
  • Modularity یا استقلال اجزا : در این طراحی اجزا به صورت مستقل از هم و به صورت ماژول عمل می کنند تا طراحی شبکه به آسانی انجام گیرد.
  • Resiliency یا دوام آوری : این اصل بیانگر این است که شبکه در حالت عادی و چه در حالتی که یکی از اجزا دچار مشکل شود بتواند ثبات خود را حفظ کرده و به کار خود ادامه دهد.
  • Flexibility یا انعطاف پذیری : هنگامی که قصد ارتقا شبکه و یا گسترش آن و یا ایجاد تغییراتی در آن را داشته باشیم شبکه باید انعطاف پذیری لازم برای این کار را داشته باشد.

در طراحی مدل سه لایه ای ، تجهیزات در سه دسته CORE,DISTRIBUTION,ACCESS دسته بندی می شوند.

دسته ACCESS

این لایه اجازه دسترسی End Device را به شبکه می دهد. End Device یا دستگاه های نقطه آخر، دستگاه هایی نظیر کامپیوترهای شخصی، چاپگرها، تلفن های voip و … هستند. سویچ های لایه اکسس باید قیمت مناسبی داشته باشند، شامل بیشترین تعداد پورت باشند، پورت های uplink مختلف داشته باشد.

لایه DISTRIBUTION

این لایه بین ACCESS و CORE قرار دارد و وظیفه آن انتقال اطلاعات از اکسس با سمت هسته است.

لایه CORE

این لایه ستون اول دیتا سنتر به حساب می آید. از آنجایی که ترافیک زیادی از لایه دوم به سمت هسته می آید این لایه باید سرعت پردازش زیادی داشته باشد.

جهت دریافت مشاوره رایگان و تماس با ما ، با کارشناسان ما از طریق شماره تلفن 95014547-031 در ارتباط باشید.

طراحی و اجرای شبکه

توپولوژی شبکه

  • امنیت شبکه در اولویت قرار گیرد.
  • طراحی از بالا به پایین یا از پایین به بالا بر اساس نیاز سازمان
  • رعایت استاندارد
  • برنامه ریزی برای توسعه شبکه
  • ایجاد و نگهداری اسناد شبکه
  • خنک کننده ها

اجرای شبکه :

پس از طراحی شبکه و داشتن نقشه شبکه، نوبت به اجرای شبکه می رسد. در مرحله اجرا باید کلیه قدم ها و مراحلی را که در مرحله طراحی تعیین شده است انجام داد. در اجرا ابتدا به تهیه زیر ساخت پرداخته می شود. بعد از آن نوبت به اجرای پسیو شبکه می رسد. در اجرا موارد زیر از مهمترین اقدامات می باشند:

  • ترانکینک شبکه
  • آرایش رک
  • داکت کشی
  • کابل کشی
  • نصب نود
  • سرور
  • سنسورها
  • دوربین ها
  • سیستیم اعلام

قدم بعدی در اجرای شبکه طراحی توپولوژی و اجرای توپولوژی شبکه است. و در نهایت نیز تست شبکه اخرین قدم در اجرا است. شرکت پیشگامان ویرا نوین سپاهان آماده ارائه خدمات طراحی و اجرا شبکه به مشتریان عزیز است. برای اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

شرکت طراحی و اجرای شبکه

شرکت پیشگامان ویرا نوین سپاهان به عنوان بهترین شرکت شبکه در اصفهان در سالهای 1398 تا 1402 توانست رتبه بهترین شرکت طراحی و اجرای شبکه در اصفهان را از آن خود کند. ما در ویرا نوین با کمک بهترین متخصصان شبکه، در سخت ترین و بزرگ ترین پروژه های طراحی و اجرای شبکه توانستیم بهترین عملکرد و میزان رضایت مشتری را داشته باشیم.

اجرای شبکه در اصفهان

اجرای شبکه در اصفهان یکی از دغدغه های اصلی مشتری های ما در شهر اصفهان است. انتخاب یک شرکت شبکه خوب و مناسب با هزینه و قیمت خوب کاری سخت و دشوار به نظر می آد. اما با انتخاب شرکت ویرا نوین سپاهان به عنوان بهترین شرکت خدمات شبکه در اصفهان شما با خاطری آسوده میتوانید اجرایی کردن شبکه خود را به ما واگذار نمایید. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.